poniedziałek, 5 marca 2012

MUFFINKI Z JAGODAMI






...czyli lato zamknięte w czekoladowych babeczkach ^^


To były pierwsze babeczki z tego przepisu tyle, że do ciasta zamiast jogurtu dałam śmietankę kremówkę oraz dodatkowo 3 łyżki ciemnego kakao, skórkę i sok z połowy pomarańczy. 
Co ważne: zamiast twarożku i malin dodałam jagody. Około 1,5 szklanki mrożonych jagód wyłożyłam na gazę i poczekałam aż się odmrożą i puszczą wodę. Następnie zmieszałam je delikatnie (tak by się nie rozpadły) z ciastem i upiekłam tak jak w przepisie podstawowym.
Muffinki te są bardzo uniwersalne...








...tu zamiast kakao dałam tabliczkę rozpuszczonej czekolady do podstawowego przepisu. Takie najprostsze i najbardziej uwielbiane. 







Na moim blogu nie mam babeczek z masami bo choć pięknie wyglądają i dłużej pozostają świeże to uważam takie za zbyt ciężkie i kaloryczne. I kocham urok takich "lysych" wypieków ;D





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz