poniedziałek, 27 maja 2013

SAŁATKA GYROS



Sałatka która gości na najlepszych imprezach odkąd przyjechałam do Poznania. Najpierw robiła ją S. a ostatnio moja mama zrobiła ją na majówkę. Myślę, że wiekszość zna jej smak - najsmaczniejsza przygotowana w domu :)



średnia sałata pekińska
pierś podwójna  
przyprawa gyros
puszka kukurydzy
cebula czerwona
4 ogórki konserwowe
4 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu(u nas pudliszki bądź helmans)

Pokrojoną w kostkę wielkości kęsa pierś i obtoczoną w przyprawie gyros smażę na suchej
 patelni aż się zarumieni. Sałatę szatkuję, nakładam do miski, na nią kukurydzę, pokrojone 
czerwoną cebulę i ogórki. Polewam majonezem i keczupem a na górę układam piersi. Mniam!

2 komentarze:

  1. :OOOOOOOOOOO olaboga co tu się wyprawia. To widzę, że raczej niczym bym Cię nie zaskoczył

    OdpowiedzUsuń