porcja pełnoziarnistego makaronu lub 1/3 woreczka ryżu długoziarnistego
słoiczek kurczaka z warzywami (na 9 słoiczków: 2 podwójne piersi z kurczaka, 10 pieczarek, duża żółta papryka, 3-4 garści zielonej mrożonej fasoli szparagowej, 1-1,5 szklanki wody, 1 łyżka przecieru pomidorowego, szczypta soli)
kilka kostek mrożonego szpinaku
pół cebuli
1/4 sera camembert z zielonym pieprzem
1 łyżka oliwy, sól i pieprz
Składniki na kurczaka z warzywami kroję w kostkę i duszę w garnku wszystko razem do miękkości. Wraz z wodą napełniam słoiczki i pasteryzuję (można te czynność pominąć i porcje zamrozić w pudełeczkach bądź zrobić danie z części składników i od razu podawać).
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na oliwie. Dodaje szpinak i zawartość słoiczka. Gotuję aż przynajmniej połowa wody odparuje. Doprawiam, kruszę ser, który się rozpuszcza i zagęszcza sos. Podaje z ugotowanym makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente.
Jummy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz