środa, 22 lutego 2012

PIECZONE JABŁKA na HALLOWEEN





  Halloween....


to czas na dynie i jabuszka ^^
ja dosyć czesto robie pieczone jablka z rodzynkami i podaje z kulka smietankowych lodow, ale te idalnie nadają sie na upiorny wieczor - strasza wygladem ale nie smakiem ;p



2 twarde jablka (miekkie rozpadna sie)
platki migdałowe
żurawina
syrop klonowy


Jablka myje i nastepnie kroje na części. Z kazdej czastki, po wypuklej stronie, wykrawam taki jakby ksiezyc w taki sposob by przypominalo to otwarte usta.
platki migdalowe wtykam w jabuszko by utworzylu "zeby". Do srodka "buzi" wkladam kilka krwisto czerwonych zorawin ;d ukladam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i polewam kazde jabuszko syropem klonowym.
Zapiekam okolo 10-15 minut w temp 180C
Podaje polane obficie syropem klonowym, jagurtem badz z kulka lodow.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz