wtorek, 30 sierpnia 2011

UCIERANE CIASTO BABCI TERENI



Najlepsze bo najsmaczniejsze i najłatwiejsze jakie znam ciasto ucierane. Zresztą to przepis babci, więc wiadomo, że jest idealne ^^ hymm... znikło w ten sam wieczór co zostało upieczone, więc dłużej nie będę się na jego temat rozpisywać...



6 jaj (osobno żółtka i białka)
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
1,5 szklanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
kruszonka (4 łyżki cukru, 3 łyżki mąki i 4 łyżki margaryny)
owoce, mak lub ser (u mnie jagody i borówki amerykańskie)


Żółtka ucieram z cukrem i miękką margaryną. Dodaję ubite białka, make i proszek i wszystko delikatnie mieszam. Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta blaszki, wlewam ciasto. Posypuje owocami i kruszonka Piekę w 180C-200C około30-40 minut aż zarumieni się po bokach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz