Ziemniaki z wczorajszego obiadu? Twarożek z wczorajszej kolacji?
Znów nowatorski przepis, który smakuje jak farsz pierożków ruskich mojej babci ;]
Widzę, że ostatnio tęskno nam za domem i dużo tu sentymentów ^^
6 całych, ugotowanych ziemniaków
½ kostki twarogu
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 duża cebula
Odrobina oleju rzepakowego
Sól, dużo pieprzu czarnego i tymianek suszony
Ziemniaki kroję w plastry i połowę układam w żaroodpornym naczyniu. Ser miksuję na gładko z jogurtem i przyprawami i wykładam go na spód z ziemniaków. Cebulę kroję na krążki i podsmażam na oleju tylko do zeszklenia. Układam ją na serze i następnie przykrywam wszystko druga połową ziemniaczanych talarków. Posypuję tymiankiem i zapiekam około 10 minut w najwyższej temperaturze piekarnika. Podaje na gorąco z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz