poniedziałek, 20 czerwca 2011

GRZANKI 20-latki ;D





  
Moje ulubione połączenie śniadaniowe : jajka + cukinia. I nawet nie mając już –naście dalej je uwielbiam ^^



Dla 1 osoby:

1 jajko

40 ml jogurtu naturalnego

1/3 cukinii

3 kromki pełnoziarnistego chleba z ziarnami (ulubionego)

Vegety, pieprz i ulubione zioła

Oliwa aromatyzowana czosnkiem



Jajko mieszam energicznie z jogurtem, dodaje przyprawy. Cukinię kroje w drobna kostkę i lekko podgrzewam w parowarze. Z każdej kromki wykrawam kształt np. serducha ;] powstały kształt ze środka kromki maczam w masie jajecznej i smażę po 1 minutce z każdej strony. Układam na patelni „kontury” powstałe z kromki namoczone w jajku, do każdej do środka nakładam porcje cukinii i wylewam resztę masy jajecznej. Smażę chwilę i przewracam szybko na drugą stronę. Najlepsze z ketchupem ;]



3 komentarze: