Ta pora roku jest moją ulubioną ^^ te kolory… jak można przejść obok warzywniaka i nie zapełnić całego koszyka warzywami? Ja nie potrafię ;] własnie delektuję się tą zdrową Bąbą smaków …yyyy mniam ;] Smacznego!
Dla 4 osób:
dwa woreczki ugotowanego na sypko ulubionego ryżu
4 płaty ulubionej ryby ( u mnie morszczuk lub sola )
1 cała cytryna
1 łyżka przyprawy do ryby cytrynowej
Po garści:
Groszku z puszki
Żółtej papryki
Czerwonej papryki
Cukinii pokrojonej w półksiężyce
2 łyżki przyprawy fit do duszonych warzyw
Ryby wkładam do naczynia żaroodpornego, skrapiam sokiem z cytryny (resztę cytryny również wrzucam do naczynia by nadała aromatu) i posypuję przyprawą. Piekę w wysokiej temp. Około 15 minut.
Warzywa gotuję do miękkości z przyprawą w parowarze (można udusić w garnku na łyżce oliwy) i mieszam z ryżem. Podaję razem z rybą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz