piątek, 6 maja 2011

RISOTTO Z WIOSENNYMI WARZYWAMI I RYBA CYTRYNOWĄ

    

  
  

Ta pora roku jest moją ulubioną ^^  te kolory… jak można przejść obok warzywniaka i nie zapełnić całego koszyka warzywami? Ja nie potrafię ;] własnie delektuję się tą zdrową Bąbą smaków …yyyy mniam ;] Smacznego!



Dla 4 osób:

dwa woreczki ugotowanego na sypko ulubionego ryżu

4 płaty ulubionej ryby ( u mnie morszczuk lub sola )

1 cała cytryna

1 łyżka przyprawy do ryby cytrynowej

Po garści:

Groszku z puszki

Żółtej papryki

Czerwonej papryki

Cukinii pokrojonej w półksiężyce

2 łyżki przyprawy fit do duszonych warzyw



    Ryby wkładam do naczynia żaroodpornego, skrapiam sokiem z cytryny (resztę cytryny również wrzucam do naczynia by nadała aromatu) i posypuję przyprawą. Piekę w wysokiej temp. Około 15 minut.

    Warzywa gotuję do miękkości z przyprawą w parowarze (można udusić w garnku na łyżce oliwy) i mieszam z ryżem. Podaję razem z rybą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz