niedziela, 8 maja 2011

JAJECZNICA Z CUKINIĄ

   
Już nie będę pisać, że to moje ulubione śniadanie, bo wiadomo, że jest :P ono jest magiczne… tak tak! Dzięki niemu namówiłam do jedzenia cukinii wszystkich warzywo-niejadków, poczynając on małego chrześniaka i kończąc na nieco starszym chłopcu ^^

Jeżeli chodzi o walory smakowe to hymmm… trzeba spróbować i bardzo się zaskoczyć ;]
Ulubiona jajecznica S. ;* 


2 jajka

1/3 cukinii

½ małej cebulki (opcjonalnie)

Pieprz czarny i sól

Oliwa (może być aromatyzowana czosnkiem)



Cukinię myję pod bieżącą wodą i NIE obieram! Kroję ją w kostkę lub półksiężyce. Podsmażam z przyprawami i cebulką posiekaną w kostkę na oliwie. Zalewam jajkami i energicznie mieszam aż jajka się zetną. Mniam ;]



                            ;]



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz