Są dni kiedy lubię jeść coś specjalnego i łączyć różne smaki by przypadkiem do mojej kuchni nie wtargnęła nuda ^^ a przy okazji dopieszczam swoje kubki smakowe. Długo uciekałam od przepisów łączących mięso i truskawki, gdyż wydawało mi się to zbyt nienaturalne i niesmaczne… ale od dziś to jedno z moich ulubionych połączeń. Polecam.
Ten przepis na kurczaka idealnie nadaje się na grilla np. jako część kolorowych szaszłyków.
Ten przepis na kurczaka idealnie nadaje się na grilla np. jako część kolorowych szaszłyków.
Garść fasolki szparagowej
3 cebulki dymki
3-4 truskawki
Pieprz i sól
Połowa piersi kurczaka
1 łyżka kremowej musztardy (jerozolimskiej lub stołowej)
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka przyprawy węgierskiej do kurczaka
1 łyżka suszonej lub świeżej mięty
1 łyżka ziół Fit-up do mięs
Fasolkę i cebulkę pokrojoną w krążki układam w naczyniu żaroodpornym.
Pierś kroję w długie paski i mieszam ze wszystkimi przyprawami w miseczce. Układam kawałki mięsa na fasolce i piekę około 20 minut.
Podaję z truskawkami polanymi octem balsamicznym i posypanymi czarnym pieprzem, który idealnie pasuje do tych owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz