niedziela, 1 maja 2011

CUKINIA NADZIEWANA MIĘSEM MIELONYM

  




Wiosna, wiosna i warzywa… ;] uwielbiam lekkie obiady, które bombardują moje kubki smakowe! Zdrowo i pysznie ;]


1 cukinia średnia

1/2 piersi z kurczaka (lub inne zmielone mięso)

1 czerwona cebula

½ papryki czerwonej

1 ogórek konserwowy

2 łyżki przecieru pomidorowego + 1 łyżeczka tabasco

Ulubione zioła ( u mnie standardowo bazylia )



Cukinie przekrawam wzdłuż, wykrajam środek (nie wyrzucam go – kroję w kostkę). Resztę składników kroje również drobno. Wrzucam na 3 minuty na patelnię i przyprawiam przecierem i ziołami. Nakładam łyżką wydrążoną cukinię i piekę w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut. Podaję na sałacie.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz