niedziela, 20 marca 2011

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

  

Następna pasta, którą szybko i łatwo można przygotować. Uwielbiam budzić się w weekend ze świadomością, że w lodówce czeka na mnie coś dobrego. Do tego dobra wędlina, chleb pełnoziarnisty i gorące kakao – i brzuch do góry ;D a tak naprawdę takie śniadanie daje dużo energii i napędza do pracy ;]

Zrobiłam ja również z tego powodu, że pewna Pani E. kupuje takie pasty gotowe!!! Co dla mnie jest nie do pomyślenia! Musiałam udowodnić, że domowe są równie dobre a nawet lepsze ;P



5 jaj ugotowanych „na twardo” (ja używam wyłącznie swojskich)

1-3 łyżki dobrego, prawdziwego masła

1 łyżeczka musztardy (delikatnej np. jerozolimskiej)

½ łyżeczki chrzanu

Sól (dodajemy po odrobinie, dlatego że bardzo łatwo można przesolić)



Pęk szczypioru



Wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) wrzucam do malaksera i doprowadzam do gładkiej masy. Szczypiorek kroje drobno i mieszam z pastą. Najlepiej przygotować ją wieczorem i podawać na następny dzień na śniadanie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz