Zdrowe przekąski to to co lubię najbardziej ;] Uwielbiam te ciasteczka za ich wilgotny środek i za to że nie wiem kiedy natrafię na pyszna czekoladkę ^^ idealny na plotki do kawy jak i na drugie śniadanko.
½ kostki masła pokrojonego w kostkę w temp. Pokojowej
2 żółtka
3-4 łyżki śmietany
Cukier ok.3-5 łyżek(w zależności od upodobań, ja dałam dwa opakowania cukru wanilinowego, bo akurat tylko taki mieliśmy :D )
Tabliczka czekolady mlecznej (wysokiej jakości!!!) pokrojonej na małe kawałeczki
Wszystkie składniki wyrabiam w misce na jednolita masę (jak ciasto kruche). Dzielę na dwie części i z każdej robię walec i kroję na talarki, które układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 20 minut. Wystudzone ciasteczka przekładam do szczelnie zamykanego pojemnika, przechowuje do dwóch tygodni – tzn. podobno tyle można, ale gwarantuję, że nie wytrzymają trzech dni ^^
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz