sobota, 26 lutego 2011

SZPINAK ZAPIEKANY Z JAJKIEM





    
Najsmaczniejsze śniadanie? Jajka… moją nową miłością jest szpinak, który świetnie pasuje do jajek… tak więc prezentuję moje najsmaczniejsze i najukochańsze śniadanko ^^ Polecam na smutki i radości, w pojedynkę i z ukochaną osobą… jest idealne :]



Dla jednej osoby:



  • 2 jajka
  • pół cebuli
  • garstka szpinaku (dałam kostkę; firmy Hortex)
  • łyżka pokruszonego serka typu feta
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej z pestek winogron



  1. cebulkę kroję w drobniutką kostkę i podsmażam na oleju (tylko do zeszklenia) razem ze szpinakiem (aż ten zwiędnie) i przyprawami
  2. szpinak wkładam do foremek na pudding, wbijam jajka i posypuję fetą
  3. piekę 10-15 minut w piekarniku w najwyższej temperaturze (na stancji mamy „Ewe” z czasów wczesnego Gierka z jedną temperaturą :D 


   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz