Kochamy muffinki, a moi znajomi mnie kochają za to, ze je piekę :] Co tu dużo pisać – banany i kakao to wyśmienite połączenie. Babeczki są zniewalająco wilgotne. Polecam na śniadanko, gdyż są bardzo sycące i dają dużo energii na cały dzień dzięki płatkom owsianym.
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki płatków owsianych
5 dojrzałych bananów średniej wielkości, rozgniecione widelcem
1 szklanka cukru
5 łyżek oleju z pestek winogron
1 szklanka mleka
1 jogurt naturalny
3 duże jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
1. W dużej misce mieszam mokre składniki.
2. Dodaję suche składniki i mieszam byle jak :] Banany dodaje na samym końcu.
3. ciasto nakładam do silikonowych foremek i piekę 20 minut w 190 ºC.
Wychodzi bardzo duża ilość muffinek, to przepis na podwójną porcję. Wychodzi około 25 babeczek :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz