czwartek, 23 maja 2013

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ I GRILOWANYMI WARZYWAM



Taka wiosenna, kolorowa i zdrowa sałatka ale bardzo sycąca wiec idealnie nadaje się na obiad. 
Roszponkę lubię za jej orzechowy i szpinakowy posmak. Dodaję do kanapek, ale zdarzyło mi się dosypać do gorącego makaronu i poczekać aż w nim zwiędnie - coś na kształt zamiennika szpinaku :) 
No i w końcu można dostać młode ziemniaczki - myślę ze byly by jeszcze lepsze gdyby owinąć je szynka parmeńska, ale to juz za bardzo bym sie rozpieszczała :) 

4-5 młodych ziemniaczków nie obranych
garść roszponki
1/2 małej cukini
6-7 pomidorków koktajlowych
1 łyzka pesto z bazylii
1 łyzka oleju rzepakowego aromatyzowanego czosnkiem
sól

Ziemniaki gotuje w mundurkach osolonej wodzie. Na talerz wykładam roszponke i pokrojone na 2 części pomidorki. Cukinię w plastrach smażę na odrobinie oleju a gotowane ziemniaki podsmażam chwilę na pesto i wszystko podaję na sałatcce. Skrapiam dodatkowo olejem. Bon appetit!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz