Ymmmm… Danie jest wykwintne i przepyszne. Łatwe w przygotowaniu i bardzo zdrowe ;] I dodam tylko tyle, że warto było czekać na taką zadowolona minę E. ^^
Przepis pochodzi i tej strony.
8 zielonych szparagów
1 pojedyncza pierś z kurczaka
4 plastry szynki parmeńskiej
Świeża mięta + zioła do kurczaka, sól
4 łyżki Musztardy Dijon
50 ml wina białego półwytrawnego
Młode ziemniaczki + tymianek
Szparagi myję i odrywam zdrewniałe końcówki. Pierś przekrajam wzdłuż. Każdą cześć oprószam przyprawami, układam szparagi i łącze końcówki mięsa. Zawijam w szynkę parmeńską tak by całość się nie rozpadła. Musztardę mieszam z winem i polewam takim sosem każdego zawijasa ;] Układam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi, wcześniej lekko podgotowanymi ziemniaczkami, posypanymi tymiankiem. Piękę około 20 minut i podaję z musztarda.
Oliwia, jestem pod wrażeniem Twoich zdolności kulinarnych!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten Twój blog :-)))
Powodzenia w dalszym tworzeniu!!!
Paula - siostra Sywlii