poniedziałek, 11 kwietnia 2011

KREM BUDYNIOWY Z TRUSKAWKAMI NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW



  

 Tak wczoraj rozpoczęłyśmy SEZON NA TRUSKAWKI ;] Najpierw same samiuśkie a na wieczór czysta rozkosz ^^ Deser, który zrobiłam to czysta improwizacja, ale chciałam by można było delektować się nim łyżeczka ;] i proszę… delikatny w smaku, nie „zabija smaku” truskawek i nie jest zbyt słodki… jesteśmy z E. bardzo zadowolone ;]



8 kruchych herbatników (można dać obojętnie jakie kruche ciasteczka np. z czekoladą)

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 szklanka truskawek

1 szklanka mleka

1 opakowanie śmietankowego budyniu w proszku (z cukrem!)

3-4 łyżki masła


Herbatniki wrzucam do malaksera, rozdrabniam na proszek i dodaję jogurt. Powstaje struktura mokrego pisaku. Dzielę na dwie części i w szklanym pucharku wykładam ciastem dno. Kroję na to truskawki. Robię budyń ze zmniejszoną ilością  mleka (można dodać wiórków kokosowych). Po ostygnięciu budyniu, rozcieram mikserem masło i dodaję po łyżce budyniu cały czas ucierając masę. Rozlewam krem na wierzch deseru. Wkładam na pół godziny do lodówki. I wcinamy ;]






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz