środa, 9 marca 2011

PASTA Z AWOKADO I MAKRELI



  

  

Najlepsza wiadomość : kończycie zajęcia wcześniej ;] Ymmm… w lodówce ulubiony owoc-warzywo, pyszna rybka i jajka swojskie ;] coś musiałam wymyślić ;] Do tego trzeba korzystać z nowiutkiego Blendera :D tak więc na śniadanko dla kochanych dziewczyn z grupy à pasta, kawa i ploteczki :D



( Co do avokado  piękne jest takie, które przy skórce jest ciemnozielone, a przy pestce żółciutkie. Uwielbiam awokado za jego kremową konsystencję -zastępuje wysokokaloryczny majonez- oraz za lekki orzechowy posmak. Owoc ten jest bogatym źródłem witamin A, B1, B2, PP, C, K, H oraz substancji mineralnych, wapnia, potasu i fosforu oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych - chronią przed wystąpieniem miażdżycy, nadciśnienia, jest świetne jako kosmetyk! )







1 owoc awokado

1 średnia makrela wędzona

3 jajka ugotowane na twardo

Świeże zioła: szczypior, koperek, natka pietruszki

Sól i pieprz i kilka kropli cytryny





Do Blendera wrzucam wydrążony miąższ z awokado (z dojrzałego ładnie odchodzi od skórki), rybkę i jajko. Miksuję na gładką masę. Dodaję przyprawy. Cytryna jest ważna, dzięki niej awokado pozostanie koloru „świeżo zielonego”. Taka pasta najlepsza jest dzień później, podana na świeżej grahamce z pomidorkiem ;]





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz