Co zrobić jak zostaną nam naleśniki z wczoraj? Trochę kreatywności i inne resztki z lodówki :] Do tego dobrze mieć dziadka, który chodzi do lasu i zbiera piękne grzybki :]
3 naleśniki
1 pierś z kurczaka
1 garść suszonych grzybów
1 łyżka przyprawy do kurczaka (dodałam mieszanki ziół)
Pół szklanki śmietanki kremówki
Oliwa z oliwek
1. Grzybki moczę, przelewam wrzątkiem minimum dwa razy. Smażę na łyżce oliwy.
2. Pokrojonego w kostkę kurczaka z przyprawami dodaję do grzybków i czekam do zezłocenia. Zalewam śmietanką i czekam aż zgęstnieje.
3. Naleśniki zwijam i kroję we wstążki.
4. Specjalnie dla E. zapiekłam to jeszcze pod serem :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz