czwartek, 10 lutego 2011

Pappardelle - Wstążki naleśnikowe z sosem grzybowym i kurczakiem



Co zrobić jak zostaną nam naleśniki z wczoraj? Trochę kreatywności i inne resztki z lodówki :] Do tego dobrze mieć dziadka, który chodzi do lasu i zbiera piękne grzybki :]  

Najważniejsze jest to, że E. miała ciepły obiad po pracy :]





3 naleśniki

1 pierś z kurczaka

1 garść suszonych grzybów

1 łyżka przyprawy do kurczaka (dodałam mieszanki ziół)

Pół szklanki śmietanki kremówki

Oliwa z oliwek



1. Grzybki moczę, przelewam wrzątkiem minimum dwa razy. Smażę na łyżce oliwy.

2. Pokrojonego w kostkę kurczaka z przyprawami dodaję do grzybków i czekam do zezłocenia. Zalewam śmietanką i czekam aż zgęstnieje.

3. Naleśniki zwijam i kroję we wstążki.

4. Specjalnie dla E. zapiekłam to jeszcze pod serem :]




  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz