czwartek, 16 czerwca 2011

SZPINAKOWA FRITTATA ZE SZPARAGAMI



    
Przepyszna kuzynka omleta ;] idealna na szybki obiad ^^



Garść młodego szpinaku

4 zielone szparagi

2 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżka tartej bułki (u mnie domowa z pełnoziarnistej, orkiszowej)

Ser feta

Sól i pieprz



Szpinak, jajka, jogurt, bułkę i przyprawy energicznie mieszam. Szparagi gotuję w parowarze kilka minut, kroję na małe krążki (bez główek) i dodaję do masy jajecznej. Wylewam masę na patelnię, drewnianą łyżką łyżką odklejam masę od boków patelni aż cała masa się nie zetnie. Na koniec układam główki szparagów i posypuję fetą. Świetnie smakuje również na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz