S. wybacz, że nie poczekałam na Ciebie, ale wiem że każda kobieta mi wybaczy za to, że w pewne dni jesteśmy tak samolubne jeśli chodzi o czekoladę ^^ tak, tak mega lepkie, pełne smaku czekolady i wyjątkowo aksamitne w strukturze CZOKLETTCAKE ^^ to antidotum na te dni ;] Jest to ciasto na bazie przepisu na CZEKO KUBKI , poraża kubki smakowe i wszystkie zmysły. Raz spróbowałam i piekę cały czas… ^^
3 tabliczki ciemnej, gorzkiej czekolady [np. Wedel] (w wersji tanio – studenckiej 1 tabliczka i ja tylko tyle dałam ;D )
3 tabliczki ciemnej, gorzkiej czekolady [np. Wedel] (w wersji tanio – studenckiej 1 tabliczka i ja tylko tyle dałam ;D )
2/3 kostki masła
5 jaj
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czekoladę i masło rozpuszczam w rondelku (najlepiej najpierw masło, a później wrzucam czekoladę bo ona rozpływa się dużo szybciej). Całe jajka ucieram na kremowo z cukrem i wrzucam do tego mąkę, proszek i czekoladową rzekę ;] Mieszam wszystko delikatnie. Blachę na keks wykładam papierem do pieczenia, wlewam dosyć gęstą masę i piekę w temp175C jakieś 20 minut. Brownie można piec bez proszku do pieczenia i wychodzi wtedy niższe i ma glinianą strukturę. Takie jakie ja upiekłam jest kruche po bokach i lejące się ze środka… ymmmm… ;]
Czekoladę i masło rozpuszczam w rondelku (najlepiej najpierw masło, a później wrzucam czekoladę bo ona rozpływa się dużo szybciej). Całe jajka ucieram na kremowo z cukrem i wrzucam do tego mąkę, proszek i czekoladową rzekę ;] Mieszam wszystko delikatnie. Blachę na keks wykładam papierem do pieczenia, wlewam dosyć gęstą masę i piekę w temp
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz